با تجمیع ۱۸ مرکز داده که در استانها ایجاد خواهد شد در کنار دیتا سنتر ملی، دیتا سنتر عظیمی را در قالب رایانش ابری در ایران ایجاد خواهند کرد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
مقدمات دیتاسنتر رایانش ابری مهیا میشود
خبرگزاری فارس , 30 بهمن 1391 ساعت 15:15
با تجمیع ۱۸ مرکز داده که در استانها ایجاد خواهد شد در کنار دیتا سنتر ملی، دیتا سنتر عظیمی را در قالب رایانش ابری در ایران ایجاد خواهند کرد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اکنون در حوزه میزبانی دولتی تمام وابستگیها به خارج قطع شده و انتظار میرود با راهاندازی دیتاسنترهای استانی علاوه بر بخش دولتی هیچ شرکت خصوصی در خارج ایران میزبانی نشود.
به گزارش افتانا(پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، علی حکیم جوادی امروز در افتتاح اولین مرکز داده استانی کشور در استان خوزستان اظهار داشت: افتتاح دیتا سنتر استان خوزستان نقطه عطفی در حوزه فناوری اطلاعات این استان است و از زمانی که سند چشمانداز توسعه فناوری اطلاعات استان خوزستان از سال ۸۳ در مرحله تدوین قرار گرفته خوزستان به عنوان استانی که میخواهد زیرساختهای محکمی در حوزه فضای مجازی و اقتصاد دیجیتالی داشته باشد معرفی شده است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تأثیر راهاندازی دیتا سنتر استانی در این استان گفت: در دنیا در حوزه اطلاعات بحث اقتصاد اطلاعات در حال مطرح شدن است. امروز با انباشتی از اطلاعات روبرو هستیم و پول درآوردن از این اطلاعات مدنظر قرار گرفته است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: امروز کشورهای پیشرفته معتقدند که باید تولید را به کشورهای کمتر توسعه یافته ببرند و خودشان از طریق اطلاعات و شرکتهای دانش بنیان در کشورشان مدیریت کنند و آقائیشان را ثابت کنند.
وی گفت: امروز میبینیم که برخی کشورهای توسعه یافته سرمایهگذاری میکنند و قابلیتهایی را به رایگان در اختیار برخی کشورهای دیگر میگذارند که ما به رایگان اطلاعاتمان را در اختیار آنها بگذاریم. حال باید دید که این اطلاعات آیا برایشان سودی دارد یا نه.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در کشور ما نیز هم راستا با دنیا مجلس قانونگذار در قانون برنامه پنجم توسعه توجه ویژهای به فناوری اطلاعات معطوف داشته است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: در ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه وزارت ارتباطات مکلف به ایجاد مراکز داده امن و پایدار داخلی با رعایت مسائل امنیتی شده است و همچنین در همین ماده وزارت ارتباطات مکلف است تا پایان امسال تمام دستگاههای اجرایی را به شبکه ملی اطلاعات متصل کند تا پس از آن اطلاعات دستگاههای اجرایی در داخل کشور جریان یابد. که انشاءالله این تکلیف تا پایان سال اجرایی میشود.
حکیم جوادی ادامه داد: با اجرایی شدن این تکلیف دستگاههای اجرایی از پهنای باند داخلی که قیمت آن یک دهم پهنای باند بینالملل است استفاده خواهند کرد.
وی گفت: هدف بعدی این است که تحولی در دسترسی کاربر خانگی ایجاد شود و اطلاعات سایتهای ایرانی و دولت الکترونیک با سرعت بیشتر در دسترس آنان قرار گیرد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در مجموع با این اقدامات فاصله استانهای غنی و محروم به حداقل خواهد رسید.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: هم اکنون اطلاعات بسیاری توسط دستگاههای اجرایی به صورت موازی تولید میشود که با اشتراک اطلاعات در مراکز داده داخلی این موازیکاری برطرف میشود.
وی ادامه داد: همچنین هم اکنون در مرکز داده استانی خوزستان «میلهاستینگ» در حد صد هزار ایمیل ارائه شده علاوه بر این تمهیدات خوبی نیز به لحاظ امنیتی دیده شده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران تاکید کرد: با تجمیع ۱۸ مرکز داده که در استانها ایجاد خواهد شد در کنار دیتا سنتر ملی، دیتا سنتر عظیمی را در قالب رایانش ابری در ایران ایجاد خواهند کرد.
حکیمجوادی یادآوری شد: با شرایط تحریم کنونی انجام چنین پروژههایی آسان نیست و شرکت مگفا تلاش بسیاری برای این پروژه کرده است.
حکیم جوادی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: هم اکنون در حوزه میزبانی سایتهای دولتی هیچ وابستگی به خارج نداریم و تمام اطلاعات دستگاههای دیگر در داخل کشور نگهداری میشود و انتظار میرود با راهاندازی این دیتا سنتر علاوه بر دستگاههای اجرایی استان، هیچ شرکت خصوصی در استان خوزستان در خارج از کشور میزبانی نشود.
کد مطلب: 4862