کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در نشست مجازی هم‌اندیشی انجمن رمز ایران

زیست‌بوم افتا و نقش آن در توسعه صنعت افتا بررسی شد

اختصاصی افتانا

11 بهمن 1401 ساعت 12:03

در دومین نشست مجازی هم‌اندیشی انجمن رمز ایران در سال ۱۴۰۱، «زیست‌بوم افتا در کشور و شناخت، ظرفیت‌ها و نقش آن در توسعه صنعت افتا» بررسی شد.


اختصاصی افتانا: در دومین نشست مجازی هم‌اندیشی انجمن رمز ایران در سال ۱۴۰۱، «زیست‌بوم افتا در کشور و شناخت، ظرفیت‌ها و نقش آن در توسعه صنعت افتا» بررسی شد.

به گزارش افتانا، در نشست «زیست‌بوم افتا در کشور و شناخت، ظرفیت‌ها و نقش آن در توسعه صنعت افتا» دکتر علیرضا صالحی، نایب‌رئیس کانون افتا و مدیرعامل هلدینگ رسانه‌ای دیده‌بان، از چیستی و چرایی زیست‌بوم افتا صحبت کرد و گفت: از آنجایی که تعداد بازیگران حوزه افتا در کشور چه از جنس نهاد، چه از جنس شرکت‌های خصوصی و دولتی، چه از جنس سازمان، چه از جنس افراد حقیقی و سازمان‌های مردم‌نهاد و ماموریت و نقش هرکدام از آنها در ارتباط با یکدیگر و میزان تعامل میان آنها و اینکه چقدر موجب مشکل و اختلال در اکوسیستم می‌شوند، مشخص نبودند؛ نیاز زیادی به شناسایی بازیگران و ترسیم نحوه عمل آنها در این اکوسیستم احساس می‌شد تا امکان برنامه‌ریزی بهتر برای صنعت افتای کشور فراهم شود. سابقه این موضوع به سال ۹۳ و ۹۴ برمی‌گردد و ما درنهایت بعد از تشکیل رسمی کانون افتا در سال ۹۹ موفق شدیم این طرح را با همکاری سه‌جانبه بین کانون و مرکز ملی فضای مجازی و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به سرانجام برسانیم و این امر پس از بررسی‌های تطبیقی و مطالعات میدانی تکمیل و نهایی شد.

وی در ادامه از اهمیت شناخت زیست‌بوم، تاریخچه این موضوع و تغییراتی که در طی دو دهه اخیر در ادبیات این موضوع ایجاد شده سخن گفت و ضمن اشاره به ضرورت تغییر پارادایم از دیدگاه جزء‌نگر به دیدگاه کل‌نگر و حرکت به سمت نگاه سیستمی، افزود: در نگاه سیستمی، تحلیل نقش بازیگران یا همان ذی‌نفعان یکی از موارد کلیدی است که همراه با این تحلیل، باید به دینامیک بین فعالیت‌های دی‌نفعان نیز توجه جدی داشت زیرا ممکن است یک ذی‌نفع فعالیتی را در راستای ماموریت‌هایش انجام دهد که مخالف ماموریت‌های ذی‌نفع دیگری باشد.

سپس دکتر ابوذر عرب‌سرخی، به عنوان مجری طرح در پژوهشگاه، به تشریح پروژه شناخت زیست‌بوم افتای کشور پرداخت که با نگاه مقایسه‌ای به نوع نقش‌آفرینی زیست‌بوم امنیت سایبری در هفت کشور دیگر و کارکرد آنها در چارچوب قوانین کشورشان صورت گرفت. وی فرایند بررسی نگاه نهادی اسناد فرادست فاوا و افتای کشور را به‌عنوان یکی دیگر از بخش‌های این پروژه تشریح کرد و از بررسی ۲۰۰ منبع علمی با نگاه ظرفیتی و فناورانه، شناسایی ۲۱۵ بازیگر حقوقی در کل زیست‌بوم، نگاه عملکردی و کارکردی به امنیت سایبری در سطح ملی و تحلیل شکاف در سطح نظام کاری افتا طی این پروژه سخن گفت.

دکتر کامبیز قادری، رئیس سندیکای تولیدکنندگان افتا، نیز به عنوان سخنران سوم، از ظرفیت بالای بخش خصوصی برای توسعه و پیشرفت این حوزه سخن گفت و بر ضرورت پرهیز از موازی‌کاری و سازوکار تعاملی و حمایت‌های به‌جا و به‌موقع از فعالان بخش خصوصی به عنوان اعضای اثرگذار در زیست‌بوم افتای کشور تاکید کرد.

دومین نشست هم‌اندیشی انجمن رمز ایران در سال ۱۴۰۱ که عصر روز دو‌شنبه دهم بهمن‌ماه به‌صورت مجازی برگزار شد با ‌پاسخ‌های سخنرانان نشست به برخی پرسش‌های شرکت‌کنندگان به کار خود پایان داد.


کد مطلب: 20338

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/20338/زیست-بوم-افتا-نقش-توسعه-صنعت-بررسی

افتانا
  https://www.aftana.ir